Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elfogták az isztambuli robbantás gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
A török hatóságok őrizetbe vették a Kurdisztáni Munkáspárt kurd szakadár szervezet egy tagját, akit az Isztambulban elkövetett motorkerékpáros robbantással gyanúsítanak – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség pénteken. 
Vágólapra másolva!

A hatóságok gyanúja szerint a Törökországban az Iszlám Állammal egyenértékűnek tartott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) tagja felelős a motorkerékpárra erősített pokolgéppel elkövetett csütörtöki támadásért, amely egy rendőrőrs közelében történt Isztambul Yenibosna külvárosában.

A robbantásban 10 ember könnyebben megsérült.

Az Anadolu szerint a feltételezett robbantót a közép-törökországi Aksaray tartományban vették őrizetbe. Hamis iratokkal utazott egy gépkocsiban két másik ember társaságában.

A Dogan török hírügynökség korábbi beszámolója szerint

a robbanás előtt egy fekete kabátot, farmernadrágot és bukósisakot viselő ember futva távozott a helyszínről.

Az Anadolu pénteki híre szerint a hatóságok összesen hat embert vettek őrizetbe a yenibosnai támadással kapcsolatban. Az érintett rendőrőrsöt négy évvel ezelőtt, 2012-ben egyszer már támadás érte. Akkor egy női merénylő kézigránátot dobott, és tüzet nyitott az épületre. Két rendőr könnyebben megsérült, a szintén sebesült nőt pedig elfogták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről