Utoljára 1986-ban mozdult ki otthonról egy német férfi

Vágólapra másolva!
Névtelen bejelentés alapján nyomoz a német rendőrség egy házaspár után, akiknek 43 éves fia 30 éve nem hagyta el az otthonát. A rendőrség egyelőre nem tudja, történt-e bűncselekmény, az anya szerint nem zárták be a fiukat, egyszerűen nem akart kimenni. A férfit kórházba szállították, az első jelentések szerint jól van, az orvosok meg fogják állapítani, van-e valamilyen mentális betegsége.
Vágólapra másolva!

A német rendőrség nyomozást indított egy bayreuthi házaspár miatt, akiknek a fia 30 éve nem hagyta el az otthonát. A rendőrség egy névtelen bejelentőtől értesült az esetről, a most 43 éves férfit kórházba szállították, írja a BBC. A rendőrök szerint

amikor megtalálták elhanyagoltnak tűnt, de alultápláltnak nem.

Nem tudják, történt-e bűncselekmény

A rendőrség egyelőre nem ismeri az ügy körülményeit, így nem beszélnek a férfi megmentéséről, inkább azt valószínűsítik, hogy családi tragédiáról van szó, nem bűncselekményről.

„Nem tudjuk, pontosan mióta élt a férfi otthonában a külvilággal való rendszeres kapcsolat nélkül. Azt sem, hogy pontosan milyen volt a helyzet, például hogy volt-e lehetősége elhagyni a lakást.

– mondta Jürgen Stadter rendőrszóvivő.

Az anya szerint egyszerűen nem akart kimenni

A férfi anyja a Nordbayerische Kuriernak azt nyilatkozta, fia egész egyszerűen sosem akart kimenni, ők nem zárták be.

30 éve nem tudni róla semmit

A legfrissebb hivatalos dokumentum, amit a rendőrök a férfival kapcsolatban találtak 30 éves.

A papírok szerint a férfi 13 éves koráig járt általános iskolába,

akkor az iskola megállapította, hogy nem alkalmas a tanórák látogatására.

A kórházban, ahová szállították egy orvosokból és terapeutákból álló csapat vizsgálja, meg fogják állapítani, fizikailag és mentálisan egészséges-e. A kórház első jelentése szerint a férfi a „körülményekhez képest jól van”.