Kurd területet bombáztak a törökök Szíriában

Vágólapra másolva!
A Népvédelmi Egységek nevű szíriai kurd milícia ellenőrzése alatt álló területet bombázta szerda késő este a török légierő Szíriában, Aleppótól északra. A légicsapásoknak több száz halálos áldozata van.
Vágólapra másolva!

Az Anadolu török állami hírügynökség beszámolója szerint a légicsapásokban 160-200 kurd fegyveres meghalt, megsemmisült 18 kurd célpont, köztük lánctalpas páncélkocsik, óvóhelyek, fegyver- és lőszerraktárak, valamint parancsnoki épületek is.

Törökország augusztus 24-én indított Eufráteszi Pajzs fedőnéven hadműveletet Észak-Szíriában, hogy megtisztítson egy 5 ezer négyzetkilométeres területet az általa terrorszervezeteknek minősített fegyveres csoportoktól, köztük az Iszlám Államtól és a Népvédelmi Egységektől (YPG).

Észak-Szíriában a kurdok különálló tömbökben élnek, az YPG pedig éppen a jelenlegi török katonai beavatkozás helyszínén törekszik ezek egyesítésére. Az YPG ugyanakkor Törökországhoz hasonlóan az Egyesült Államok legfőbb szövetségesei közé tartozik Észak-Szíriában az Iszlám Állam elleni harcban.