Kiderült, kiben bíznak legjobban a szlovákok

Kiska, Andrej ARCKIFEJEZÉS FOTÓ ÁLTALÁNOS győztes Közéleti személyiség foglalkozása mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ örül politikus SZEMÉLY TÁRGY választások éjszakája Poprád, 2014. március 30.
Andrej Kiska szlovák független elnökjelölt pozsonyi kampányközpontjába
Andrej Kiska, szlovák köztársasági elnök
Vágólapra másolva!
Andrej Kiska köztársasági elnök élvezi Szlovákia lakosságának bizalmát a legnagyobb mértékben – derült ki abból a telefonos felmérésből, amelyet a Polis közvélemény-kutató ügynökség készített október 15. és 22. között 1409 választópolgár közreműködésével.
Vágólapra másolva!

A „Melyik politikusban bíznak legjobban?” kérdésre a válaszadók 25,9 százaléka Kiskát jelölte meg. Második helyen Robert Fico (Smer-SD) kormányfő végzett, akit a közreműködők 25,7 százaléka választott. Harmadik helyre pedig Andrej Danko (SNS) házelnök került a szavazatok 25,1 százalékával. A válaszadók a felmérés során akár több választ is megjelölhettek – olvasható a Hirek.sk oldalán.

A megkérdezett személyek 20,8 százaléka Bugár Bélát, a Most-Híd vegyespárt elnökét is megbízhatónak tartja. A további helyekre Richard Sulík (SaS) került a voksok 17, Miroslav Lajcák (Smer-SD) külügyminiszter pedig a szavazatok 11,6 százalékával.

Andrej Kiskában bíznak a legjobban a szlovákok Forrás: MTI/EPA/Filip Singer

A Polis azt is megkérdezte, hogy a válaszadók kiben bíznak legkevésbé.

Legtöbben, azaz 26,5 százalékuk Robert Fico nevét jelölte meg.

Az emberek Robert Kalinák belügyminiszternek sem hisznek, akit 25,7 százalékuk jelölt meg. A legkevésbé megbízható politikusok közül dobogós helyre került még Igor Matovic, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek-Új Többség (OĽaNO-NOVA) elnöke is, akiben a válaszadók 20,2 százaléka nem bízik.

Az emberek 16,2 százaléka megbízhatatlannak tartja Richard Sulíkot, valamint Marián Kotlebát, a Mi Szlovákiánkért Néppárt (LSNS) elnökét is, a válaszadók 10,8 százaléka nem bízik benne.