Kasztrálással vetnének véget a pedofíliának Indonéziában

Vágólapra másolva!
Az ország elnöke szerint az új kémiai kasztrációs törvény következetes alkalmazása idővel a pedofília végéhez vezethet Indonéziában.
Vágólapra másolva!

Joko Widodo a BBC-nk adott interjúban elnök úgy fogalmazott, hogy országa tiszteletben tartja az emberi jogokat, de az effajta szexuális bűncselekmények esetén nem ismer irgalmat. "Erősek és rendületlenek leszünk.

Az indonéz törvényhozás nemrég egy vitatott törvénnyel lehetővé tette a pedofilok kémiai kasztrálását.

Az eljárás során a nemzőképességért felelő szervek eltávolítása nélkül, különféle vegyületekkel csökkentik a nemi vágyat.

A jogszabályt nemcsak a parlament egy része, de a helyi orvostársadalom is heves ellenállással fogadta. Az Indonéziai Orvosok Szövetsége például azt tanácsolta tagjainak, hogy ne vegyenek részt a kasztrálási eljárásban, mert az megsérti az orvosi etikát. Az orvosok szerint az eljárás hormonterápiával visszafordítható, éppen ezért nem túl hatékony.

Indonéziában azután szigorítottak jelentősen a szexuális bűnelkövetőkre kiszabható büntetéseken, hogy Szumátra szigetén egy tizennégy fős kamaszcsoport megerőszakolt és halálra kínzott egy 14 éves diáklányt. A lányt az utcáról rabolták el, miközben hazafelé tartott az iskolából. Legfiatalabb támadója egy 13 éves fiú volt. Az ügyet a társadalom nagy felháborodással fogadta.