Akár öt évet is várhat Magyarország a nyíregyházi lövöldöző kiadására

nyíregyháza gyilkosság bűntény lövöldözés
Nyíregyháza, 2016. augusztus 31. Rendőrök helyszínelnek Nyíregyházán 2016. augusztus 31-én a Friss utcában, egy családi háznál, ahol egy ismeretlen férfi rálőtt egy házaspárra. A 40 éves nő meghalt, a 49 éves férfit életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Ügyvédje szerint akár öt évet is várhat Magyarország arra, hogy Románia kiadja az augusztus végi nyíregyházi lövöldözés gyanúsítottját.
Vágólapra másolva!

Az előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen ugyanis tiltott fegyverviselés és fegyvercsempészet vádjával indítottak Romániában eljárást. Ezekért a bűncselekményekért maximum öt évi börtönbüntetést szabhat ki a román bíróság - írja a Maszol.ro portál.

Kolozsvári őrizetbe vételekor ugyanis a rendőrök egy revolvert találtak a férfinél, amelyről azt nyilatkozta, hogy a nyíregyházi piacon vásárolta, és áthozta a magyar-román határon.

Itt lőtte le a házaspárt Forrás: MTI/Balázs Attila

Az ügyvéd emlékeztetett a bukaresti legfelsőbb bíróság jogerős döntésére, amely szerint csak a tiltott fegyverviselésért indított romániai büntető eljárás lezárulta után adják át a román hatóságok Magyarországnak a férfit, ahol emberölés miatt vonhatják majd felelősségre.

- magyarázta az ügyvéd. Azt is hozzátette: ha védencét Magyarországon is elítélik, a büntetését akkor is Romániában tölti le. Erről döntött ugyanis a bukaresti legfelsőbb bíróság.

A férfit, aki a román hatóságok előtt elismerte a nyíregyházán elkövetett gyilkosságot, jelenleg a kolozsvári rendőrség fogdájában tartják előzetes letartóztatásban. A román ügyészség még nem állította össze ellene a vádiratot.

A Magyarországon orvosként dolgozó férfi a gyanú szerint augusztus 31-én Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, az asszonyt megölte, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette.