Az USA nem tárgyal Moszkvával Szíriáról

A SANA szíriai állami hírügynökség által közreadott képen szíriaiak nézik a helikopterről ledobott hordóbombák okozta kárt Aleppó felkelők uralta negyedében. A szíriai kormányerők által használatos hordóbombák legkevesebb tizenegy gyermek és négy nő életét oltották ki, ugyanakkor a felkelők ágyúzásaiban másik nyolc ember, köztük két gyermek halt meg a városnak a kormányerők ellenőrzése alatt álló részében
Vágólapra másolva!
Washington felfüggeszti kétoldalú diplomáciai kapcsolatait Moszkvával a szíriai tűzszünet ügyében, jelentette be az amerikai külügyminisztérium. Washington szerint Moszkva kijelentéseit nem követik tettek, Oroszország hét hónapja nem indított sikeres műveletet az Iszlám Állam ellen, ezért elfogyott a türelem.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma "felfüggeszti részvételét a Moszkvával meglévő kétoldalú csatornákban", amiket a szíriai tűzszünet kidolgozására, illetve a legutóbbi, rövid életű tűzszünet nyomán hoztak létre.

– írja közleményében a tárca.

Elfogyott a türelem

A Fehér Ház szóvivője, Josh Earnest azzal indokolta a diplomáciai kapcsolatok felfüggesztését, hogy "mindenkinek elfogyott a türelme Oroszországgal szemben" – írja a CNN. Earnest szerint Moszkva elvesztette a hitelességét, mert

olyan kijelentéseket tett, amiket a jelek szerint nem kívánt tettekkel követni.

Az USA szerint Moszkva nem tesz semmit

A szóvivő azt mondta, Oroszország hét hónapja nem hajtott végre sikeres műveletet az Iszlám Állam ellen, ugyanakkor többször a saját sikereként állította be az Egyesült Államok beavatkozásait.