Pokolgép robbant a szomáliai fővárosban, négy halott

Szomália, merénylet
Mogadishu, 2016. október 1. Szomáliai katonák egy égő autó közelében egy merénylet színhelyén a fővárosban, Mogadishuban 2016. október 1-jén, miután gépkocsiba rejtett pokolgép robbant a Blue Sky nevű étterem előtt. A támadásban legalább négyen életüket vesztették, és többen megsebesültek. A merényletet az al-Kaidával szövetséges al-Shabaab iszlamista terrorszervezet vállalta magára. (MTI/AP/Farah Abdi Varszame)
Vágólapra másolva!
Autóba rejtett pokolgép robbant Szomália fővárosában. A bombatámadásnak legalább négy halottja, és sok sebesültje van.
Vágólapra másolva!

Robbanás történt szombaton a szomáliai főváros, Mogadishu egyik étterménél, a támadásban legalább négy ember meghalt, többen pedig megsebesültek.

A merénylet színhelye a fővárosban, Mogadishuban Forrás: MTI/AP/Farah Abdi Varszame

A merénylet elkövetését az al-Kaidával szövetséges al-Shabaab iszlamista terrorszervezet vállalta magára. Egy szemtanú azt mondta, hogy a pokolgép egy autóban robbant az étterem előtt.

- közölte Sheikh Abdiasis Abu Musab, az al-Shabaab katonai műveleteinek szóvivője.

Tűzoltók egy kiégett autó roncsánál Forrás: MTI/EPA/Szaid Juszuf Varszame

A csoport a közelben található, Jilaow néven ismert börtön személyzetének tagjai ellen követett el támadást.

A merényletet az al-Kaidával szövetséges al-Shabaab iszlamista terrorszervezet vállalta Forrás: MTI/AP/Farah Abdi Varszame

A szomáliai biztonsági szolgálat által működtetett börtönben, föld alatti cellákban őrzik a hatóságok a terrorcsoport elfogott fegyvereseit.