Diákok tüntettek Venezuelában

Vágólapra másolva!
Álarcos diákok autógumikat égettek és útakadályokat építettek hétfőn a venezuelai San Cristóbalban, tiltakozásul a Nicolás Maduro szocialista elnök elmozdításáról kezdeményezett népszavazás felfüggesztése ellen - közölték szemtanúk.
Vágólapra másolva!

Több száz diák tüntetett a kolumbiai határon fekvő városban. A Maduro-ellenes érzelmeiről ismert város volt az elmúlt két év során összesen 43 ember életét követelő tüntetések során elkövetett legsúlyosabb erőszak színhelye.

- skandálták a rendőrség és katonaság szeme láttára több utat is lezáró diákok.A hallgatók több városban, így Caracasban is megmozdulásokat szerveztek, az ellenzék főbb vezetői szerdára terveznek országszerte tiltakozó nagygyűléseket.

Az éles politikai megosztottság a venezuelai gazdasági válság következménye. A harmadik éve tartó recesszió következtében a lakosság élelmiszerhiánytól és meredeken emelkedő inflációtól szenved. Ellenlábasai szerint az 53 éves Maduro nyílt diktatúrára törekszik az ellenzéki többségű törvényhozás figyelmen kívül hagyásával, ellenfelei bebörtönzésével, valamint a referendumnak a kormánynak behódoló bíróságok és választási hatóságok közreműködésével történő megakadályozásával.