Videóra vették a párizsi merénylőt

Abdeslam és társa egy franciaországi benzinkútnál
Vágólapra másolva!
A párizsi terrortámadásokért felelős Salah Abdeslam után már hónapok óta tart a hajtóvadászat. November 14-én egy francia benzinkút biztonsági kamerái rögzítették a férfit – olvasható a BBC oldalán.
Vágólapra másolva!

A felvételeken Salah Abdeslam nyugodtnak látszik, zsebre dugott kézzel sétál a benzinkút területén. A férfit azzal gyanúsítják, hogy ő szervezhette meg a november 13-ai párizsi merényletsorozatot, amely összesen 130 ember életét követelte közölte a BBC.

Abdeslam és társa egy franciaországi benzinkútnál Forrás: Origo

A hatóságok információi szerint Abdeslam november 14-én felhívta két barátját, Mohammed Amrit és Salah Hamza Attout, hogy vegyék fel, és vigyék el Belgiumba. Útközben megálltak egy benzinkútnál a belga határtól negyedórányira.

A benzinkút kamerája rögzítette a három férfit.

Ezen a ponton Abdeslam már három rendőri ellenőrzőponton is sikeresen áthaladt, mivel még nem hozták őt összefüggésbe a terrortámadásokkal. Az út végeztével Abdeslamot kirakták Brüsszel Laeken negyedében. A másik két férfit Molenbeekben másnap letartóztatták, és szembesítették a terrorizmus vádjával, miközben Abdeslam megúszta a felelősségre vonást.