Kikérdezik a Köpcösért rajongó színésznőt

Mexico wants to quiz Sean Penn over Chapo meeting TOPSHOTS Horizontal panoramic COMBO PHOTO headshot ACTOR FILM DIRECTOR DRUG TRAFFICKING DRUG DEALER ACTRESS
This combination of file photos show L-R: US actor Sean Penn during the premiere of "A Million Ways To Die In The West," in Los Angeles, California on May 15, 2014, Drug kingpin Joaquin "El Chapo" Guzman on January 8, 2016 following his recapture and Mexican actress Kate del Castillo during AFI FEST 2015 in Hollywood, California on November 9, 2015. The Hollywood-worthy recapture of Joaquin "El Chapo" Guzman took a stunning turn January 10, 2016 as authorities sought to question US actor Sean Penn over his interview with the Mexican drug kingpin. A federal official told AFP that the attorney general's office wants to talk with Penn and Mexican actress Kate del Castillo about their secretive meeting with Guzman in October, three months before his capture. / AFP / -
Vágólapra másolva!
Valószínűleg akaratán kívül, de mégiscsak segített lebuktatni Mexikó elsőszámú körözött drogbáróját, a rendőröknek ez viszont kevés: kihallgatásra beidézték a Köpcösért rajongó sorozatsztárt. 
Vágólapra másolva!

Jövő héten kell megjelennie a mexikói rendőrségen Kate del Castillónak, a mexikóban híres sorozatszínésznőnek. Sean Penn Oscar-díjas amerikai színész ugyanis csak az ő segítségével tudott interjút készíteni Joaquín Guzmánnal, a mexikói Sinaola (Félsziget) elnevezésű drogkartell vezetőjével, azaz a Köpcössel.

Sean Pennt a mexikói hatóságok megfigyelték.

A mexikói főügyész nemrég azt mondta, hogy a színész találkozója a Köpcössel nagyon sokat segített a Köpcös elfogásában.

Kate del Castillo máshogy is segítette a hatóságokat. Nemrég egy névtelenül nyilatkozó kormányzati tisztviselő nyilatkozta azt, hogy a drogbáró a nő miatt bukott le. Elhagyta rejtekhelyét, csökkentette őrségének létszámát, mert

mindenképpen találkozni akart a nővel.

A mexikói lapok nemrég közölték a drogbáró és a 43 éves színésznő üzenetváltását is. "Jobban fogok vigyázni rád, mint a szemem fényére" - írta del Castillónak a Köpcös. "Még soha, senki nem vigyázott rám" - jött a válasz a színésznőtől.

Sean Penn, a Köpcös és Kate del Castillo. A színésznőt hamarosan kihallgatják Forrás: AFP/-

A sorozatsztár az üzenetváltást kitalációnak nevezte.

A Köpcös 2015 júliusában szökött meg, Sean Penn pedig augusztus végén beszélt egy Espinoza nevű férfinak arról, hogy szívesen találkozna a drogbáróval. Ezt maga a színész írta saját beszámolójában. Espinoza ismeri Kate del Castillót, be is mutatta neki az amerikai színészt.

Kate del Castillo végül segített Sean Penn-nek összehozni a találkozót.

A mexikói sorozatsztár és a Köpcös bensőséges kapcsolata még 2012-ben kezdődött. A színésznő akkor vallotta meg egy Twitter-üzenetben, hogy ha a mexikói kormány és a Köpcös között kellene választania, ő szó nélkül az utóbbi mellé állna. Az üzenet felkeltette a drogbáró figyelmét is, és felvette a kapcsolatot del Castillóval.

Sean Penn végül vele együtt utazott a Köpcöshöz annak rejtekhelyére. Kate del Castillót úgy üdvözölte a Köpcös, mint „a húgát, aki épp az egyetemi koleszból tér haza” - írta beszámolójában a színész.

Kate del Castillót egyébként áttételesen szintén a drog tette híressé: korábban drogbárónőt alakított egy szappanoperában.