Fejbe rúgtak egy nőt, mert rövidnadrág volt rajta

heg
áll
Vágólapra másolva!
Egy isztambuli buszon rúgta állba a rövidnadrágos nőt a felbőszült férfi. Azt kiabálta előtte, hogy "aki sortot visel, haljon meg!"
Vágólapra másolva!

Azt is kiabálta a támadáskor, hogy az ilyen nők gonoszak, és balszerencsét hoznak. A 23 éves Ayşegül Terzi mindezekből semmit sem hallott, mert fülhallgatóval zenét hallgatott, ezért esélye sem volt a védekezésre. Így a férfi

hatalmas erővel rúghatta állba

az ajtóban álló, mit sem sejtő nőt. A férfi szavait később mondta el a többi utas a nőnek és a rendőrségnek. A támadás egyébként szeptember 12-én volt, az áldozati ünnep első napján. Ez egy fontos ünnep az iszlám világban, amellyel arról emlékeznek meg, hogy Ábrahám kész volt feláldozni fiát az Istennek.

Ayşegül Terzi mutatja a véraláfutást az állán Forrás: YouTube - İbrahim Konar

Terzi egyébként nővérként dolgozik, és éppen a kórházból tartott hazafelé az isztambuli buszon. Amikor a busz többi utasa észrevette a támadást, három férfi odaugrott, hogy megakadályozzák a további ütéseket, rúgásokat. A támadó erős volt, hárman épphogy meg tudták védeni a nőt, azt viszont már nem tudták megakadályozni, hogy a férfi megszökjön – le tudott szállni és elszaladt.

A nő azt mondta, hogy a buszsofőr nem vitte őt a rendőrségre, vagy kórházba, pedig ezt kérte tőle. A sofőr egyelőre tagad, de a nő biztosan panaszt fog tenni – írja a Turkish Minute.

A támadást a busz biztonsági kamerája rögzítette. A gond az, hogy a kamera a busz elején van, a támadás pedig a hátsó ajtónál történt. Eddig nem sikerült azonosítaniuk a körülbelül 35 éves támadót. A buszsofőr azt mondta, látta a kavarodást, hallotta a nő sikoltozását, de nem tudta, mi történhetett. Mivel éppen megállóba értek,

kinyitotta az ajtókat, így tudott elszökni a férfi.

A török közösségi média azóta forrong, rengeteg nő állt ki a nővér mellett, akit azért támadtak meg, mert úgy döntött, rövidnadrágot vesz fel aznap. Még a török parlament néhány női képviselője is kiállt Terzi mellett.