Kiűzik a templomból a pokémonokat

The logo of Pokemon GO Business Finance and Industry Google - Brand-name HORIZONTAL INTERNET Japan Lifestyles Manufacturing Nintendo Photography Pokémon Pokémon Go STORE Tokyo - Japan USA LOGO
The logo of Pokemon GO is pictured on a smartphone in this photo illustration taken in Tokyo July 15, 2016. Pokemon Gof canft come soon enough for japanese fans. July 15, 2016. Pokemon Gof canft come soon enough for japanese fans. (Photo by Hitoshi Yamada/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A bécsi Csodatévő Szent Miklós ortodox székesegyház pópái felháborodtak azon, hogy a Pokémon Go gyártói a Raa666 nevű figura vadászterületévé tették az épületet.
Vágólapra másolva!

Az Orosz Pravoszláv Egyház bécsi egyházközsége felszólította a játék gyártóját és forgalmazóját, hogy azonnali hatállyal pokémontalanítsa a templomot. Különösen az háborította fel őket, hogy a székesegyházba telepített virtuális figurák egyike a Raa666, amely a 666-os számmal a sátán jegyét viseli – írja bécsi forrásokra hivatkozva a Lenta.Ru.

„A templom szent hely, amely csakis istentiszteletek színhelyéül szolgálhat” – olvasható a Niantic Labshoz intézett levelükben.

A templom nem lehet vadászterület Forrás: NurPhoto/Hitoshi Yamada/NurPhoto/Hitoshi Yamada

A pokémonvadász játékot egyébként Oroszország hivatalos és egyházi köreiben sem szívelik. A duma egyik képviselője nemrég bejelentette, hogy a Pokémon Gót rövidesen az ország egész területén betilthatják, mivel ez a játék „az ördögöt képviseli, melynek célja, hogy szétzúzza az orosz nép vallásos érzületét”.

A Lenta.ru emlékeztet arra, hogy a játék gyártói éppen a napokban intézkedtek hasonló panaszok miatt a kölni dómmal kapcsolatban, ahol egész virtuális harci arénát rendeztek be a pokémonjaik számára.