Omran testvére meghalt a bombázásban

aleppo Omran Daqneesh
Aleppo, 2016. augusztus 18. Az Aleppo Media Center nevű szervezet által közreadott, videofelvételről rögzített képen egy fejsérülést szenvedett, véráztatta arcú, porral borított ruhájú, mezítlábas, szíriai kisfiú ül egy mentőautó narancssárga székében, miután kimentették a romok közül a felkelők kezén lévő Katerdzsi kerületre mért légicsapások után az észak-szíriai Aleppóban 2016. augusztus 17-én. (MTI/EPA/Aleppo Media Center)
Vágólapra másolva!
Meghalt annak a szíriai kisfiúnak a bátyja, akinek a képe bejárta a héten a világsajtót. A tízéves Ali is a szerdai bombázásban sebesült meg, és szombaton vesztette életét a kórházban.
Vágólapra másolva!

A hírt az Aleppo Media Center közölte. A kisfiú ápolója, Mohammed al-Sagel az NBC Newsnak elmondta, hogy Ali az aleppói kórház intenzív osztályán halt meg, miután súlyos sérüléseket szenvedett a szerdai bombázás során az arcán, a hasán és a két oldalán.

Omrant még aznap hazaengedték a kórházból Forrás: MTI/EPA/Aleppo Media Center/.

Két műtéten is átesett, de az orvosok nem tudtak segíteni rajta. Megállt a szíve, és nem sikerült újraéleszteni.

Omran, akinek a képe szerdán bejárta a világsajtót, a fején sebesült meg a bombázásban, de szerencsére az agya nem sérült, így még aznap hazaengedték.

Az orosz védelmi minisztérium tagadta, hogy gépei hajtották végre a támadást.