Októberben jöhetnek osztrák katonák a magyar-szerb határra

nk20160222
A katasztrófavédelem munkatársa irányít egy a vajdasági oldalon tartózkodó migránsokat megfigyelő drónt a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében . A hétvégén 501 határsértőt fogtak el a rendőrök
Vágólapra másolva!
Akár októberben megérkezhetnek az osztrák katonák a magyar-szerb határra - mondta Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter az APA osztrák hírügynökségnek adott interjújában.
Vágólapra másolva!

A tárca elképzelései szerint több mint húsz katona érkezne Ausztriából, az erről szóló államközi megegyezés szerinte augusztus végén várható.

Arról is beszélt, hogy Magyarországgal jelenleg is folynak tárgyalások a menekültek visszafogadásáról.

A drónok mellett osztrák katonák is segítenek majd őrizni a határt Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A rendőrök már itt vannak

Doskozil a hét közepén arról adott tájékoztatást, hogy az osztrák katonák feladata az illegális bevándorlók és az embercsempészek megállításának segítése lesz, a szolgálatot teljesítők humanitárius és logisztikai feladatokat is kapnak.

Július közepén Ausztria abban állapodott meg Magyarországgal, hogy húsz rendőrt küld a magyar-szerb határszakaszhoz, így támogatva a magyarországi határvédelmet. A rendőrök e hét elején megkezdték a munkát, amely nekik augusztus 31-ig tart majd, ezt követően érkezik a váltás.

Doskozil a vasárnap megjelent interjúban arról is beszélt, hogy a terrorfenyegetettség miatt bővítik az osztrák hadsereg különleges, terrorellenes alakulatainak létszámát.