Trump 11 millió dollárt gyűjtött össze egyetlen nap alatt

TRUMP, Donald
Atlanta, 2016. június 15. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump amerikai üzletember egy kampányrendezvényen Atlantában 2016. június 15-én. (MTI/AP/John Bazemore)
Vágólapra másolva!
Donald Trump csattanós választ adott azokra az aggodalmakra, amelyek szerint nem képes elég pénzt gyűjteni a kampányára. A stábja szerdán bejelentette, hogy kedd reggel óta 11 millió dollárt kalapoztak össze.
Vágólapra másolva!

A Trump Victory nevű adománygyűjtő számlára, amelyet a milliárdos és a republikánus párt közösen hozott létre, kedd és szerda között ötmillió dollárt gyűjtött az interneten. Emellett hatmillió jött össze hagyományos úton is, egy New York-i étteremben tartott eseményen – számolt be a CNN.

A pénzzel nem lesz gond Forrás: MTI/AP/John Bazemore

A hét elején derült ki, hogy május végén mindössze 1,3 millió dollár volt a republikánusok várható elnökjelöltjének kampányszámláján. A júniusban gyűjtött adományokról július 20-áig kell jelentést tenni a szövetségi választási bizottságnak.

Az amerikai hírtelevízió jelentésében emlékeztetett, hogy „filléres” adományokat gyakorlatilag nem is kapott a kampány kezdete óta, is nagyszabású internetes gyűjtésbe nem is tervez kezdeni a republikánus konvencióig.