Tévedésből lelőttek egy palesztin fiút

Vágólapra másolva!
Az izraeli katonák tévedésből lelőttek egy palesztin fiút, akiről azt hitték, hogy köze volt egy támadáshoz, amelyben két külföldi és egy izraeli megsebesült.
Vágólapra másolva!

Palesztin fiatalok kövekkel és gyújtópalackokkal dobálták a járműveket az egyik Jeruzsálembe vezető autópályán, a 443-as úton. A támadásban két külföldi és egy izraeli könnyebben megsebesült; őket a Jediot Ahronót jelentése szerint kórházba szállították.

A támadók olajat is öntöttek az útra.

A riasztás nyomán a helyszínre érkező katonák tüzet nyitottak a feltételezett merénylőkre, és eközben lelőttek egy autóban ülő 15 éves palesztin fiatalt, akiről egy katonai szóvivő szerint feltehetően tévesen gondolták, hogy a támadások résztvevője volt. Az autóban két másik ember is megsebesült.

A támadás két feltételezett elkövetőjét őrizetbe vették, és a hadsereg vizsgálatot rendelt el a történtekkel kapcsolatban.

Egy korábbi merényletre adott válaszul éjszaka az izraeli biztonsági erők buldózerei Ciszjordánia északi részén lerombolták annak a palesztinnak a házát, aki három és fél hónappal ezelőtt Tel-Avivban halálra késelt egy Abban huszonkilenc éves amerikai turistát és tizenegy járókelőt megsebesített.

Szintén a merénylethullámra adott válaszként éjjel letartóztattak tizenkét körözött palesztint, akik közül hatot terrortevékenységgel és a zavargásokban való részvétellel gyanúsítanak.