Terrortámadás ért egy szállodát Afrikában

Vágólapra másolva!
A szomáliai al-Shabaab iszlamista milícia tagjai szombaton megtámadtak egy szállodát a kelet-afrikai ország fővárosában, Mogadishuban, legalább hét ember meghalt, közölte a rendőrség őrnagya.
Vágólapra másolva!

A támadást egy öngyilkos merénylő kezdte meg azzal, hogy felrobbantotta magát a Nasahablood nevű, kormányzati és biztonsági tisztségviselők által látogatott szállodánál. A robbantást követően fegyveresek behatoltak az épületbe, ahonnan később lövések hangja hallatszott.

Az őrnagy közölte: legalább hét ember meghalt és tízen megsebesültek a robbanásban. Hozzátette: sok embert kimenekítettünk a hátsó ajtón.

Gyakoriak a támadások

Az al-Shabaab egyelőre nem nyilatkozott a merényletről. A milícia gyakran hajt végre támadásokat a szomáliai fővárosban a Nyugat által támogatott kormány ellen.

Ramadán hónapja van

A muzulmánok Szomáliában és szerte a világon éppen a böjti hónapot, a ramadánt tartják. Az al-Shabaab a korábbi években éppen ebben az időszakban fokozta támadásait, gyakran olyan célpontokat választva, ahol sok ember gyűlt össze a böjti időszak kezdete előtt vagy vége után.