Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Csak segíteni akart a szolgálaton kívüli rendőr

Rendőrök a Max Brenner étterem előtt
Vágólapra másolva!
Egy szolgálaton kívüli rendőr nyújtott menedéket az egyik menekülő tel-avivi merénylőnek, mert nem tudta, hogy ő is részese a gyilkosságoknak. 
Vágólapra másolva!

A Yneten, a Jediót Ahronót című újság honlapján pénteken megjelent beszámoló szerint a szolgálaton kívüli rendőrt is értesítették szerdán a támadásról, és amint elindult otthonából, hogy csatlakozzon a merénylők utáni hajtóvadászathoz, egy sokkos állapotban lévő, menekülő fiatalemberbe botlott, aki csak annyit tudott mondani, hogy "vizet, vizet". A segítőkész rendőr ezért bevitte az otthonába, leültette, és a családjára bízta a férfi ellátását, ő pedig fogta a pisztolyát, és a támadók üldözésére sietett.

Rendőrök a Max Brenner étterem előtt Forrás: MTI/EPA/Jim Hollander

Egyformán öltöztek

Amikor a biztonságiakkal együtt elfogta a Szaróna negyedben lövöldöző egyik terroristát, észrevette, hogy ugyanúgy, Izraelben szokatlanul elegánsan van felöltözve – fekete öltöny, fehér ing, nyakkendő –, mint a hazavitt ismeretlen fiatalember. A nyári estéken általában lazán, nadrágban és pólóban járó izraeliek körében öltönyt, nyakkendőt egy kávéházi negyedben csak a jogászok hordanak, a szemtanúk egyértelműen mind "ügyvédnek öltözött" merénylőkről számoltak be.

Rájött, hogy kit vitt haza

A meglőtt merénylőt látva a rendőr rögtön rájött, hogy egy másik menekülő terroristát vitt haza lakásába, ahol a felesége és annak szülei voltak. Ekkor elmondása szerint "mint egy rakéta" azonnal hazarohant, és útközben riasztott két másik rendőrt, akiktől segítséget kért. Szinte betört a saját otthonába, ahol a családja körében megtalálta, majd azonnal megbilincselte a nappaliban, a heverőn ülő riadt, és még mindig egész testében remegő 21 éves palesztin terroristát.

A Maw Brenner étterem, a merénylet helyszíne Forrás: MTI/EPA/Johanna Geron

A két palesztin merénylő szerda éjjel nyitott tüzet Tel-Aviv egyik divatos, üzletekkel és éttermekkel zsúfolt negyedében, megölve négy izraelit és megsebesítve további 18-at. A merénylet az egyik legtöbb halálos áldozatot követelő támadás a palesztin erőszakhullám tavaly októberi kezdete óta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről