Nyilvántartja a német rendőrség a migránsbűnözést

Vágólapra másolva!
Az év első három hónapjában 69 ezer végrehajtott vagy tervezetett bűncselekményhez volt közük migránsoknak – derül ki a német rendőrség nyilvántartásából.
Vágólapra másolva!

A német szövetségi rendőrség adatai szerint az észak-afrikai, grúz és szerb bevándorlók a számarányukat messze meghaladva képviseltetik magukat a gyanúsítottak között.

A szírek, afgánok és irakiak – a németországi menedékkérők három legnagyobb csoportja – esetében viszont éppen fordított a helyzet – számolt be a Reuters.

A BKA adataiból ugyanakkor nem derül ki, hogy a 69 ezerből mennyi volt a ténylegesen végrehajtott, illetve a tervezett bűncselekmény, sem pedig az, hogy összesen mennyit hajtottak végre, illetve terveztek Németországban az év első három hónapjában.

A rendőrségi jelentés ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a menekültek döntő többsége semmiféle bűncselekményt nem követ el.

A migránsokhoz köthető bűncselekményeknek egyébként a 29.2 százaléka volt lopás, 28,3 százaléka tulajdon elleni, illetve hamisítási ügy, 23 százaléka testi sértés, rablás, illetve jogtalan fogva tartás, 6,6 százaléka kábítószerrel kapcsolatos, 1,1 százaléka pedig szexuális bűncselekmény.