Felrobbant egy fegyverraktár Líbiában

Vágólapra másolva!
Legalább 29 ember meghalt, amikor felrobbant egy fegyverraktár a líbiai Garabulinál. A miszrátai milícia kezén lévő létesítményt feldühödött helyiek támadták meg.
Vágólapra másolva!

Felrobbant egy fegyverraktár a líbiai fővárostól, Tripolitól mintegy 70 kilométerre keletre fekvő Garabulli városban, miután helyi fegyveresek kedden megtámadták a tripoli egységkormánnyal szövetséges miszrátai milíciához tartozó létesítményt.

A robbanásban legalább 29 ember meghalt és több tucat megsebesült - közölték líbiai tisztségviselők.

Nem akart fizetni a boltban

Egy biztonsági tisztviselő elmondta, hogy a raktár a Tripolitól mintegy 200 kilométerre keletre fekvő Miszrátából származó, de a térségben tevékenykedő milíciához tartozik.

A fegyverraktárt garabulli lakosok támadták meg.

A robbanás oka nem ismert, de akkor következett be, amikor a helyiek behatoltak a raktárba - tette hozzá egy másik tisztviselő.

Az áldoztok száma valószínűleg nőni fog - közölte egy egészségügyi tisztviselő.

A város lakosai arról számoltak be, hogy nem sokkal később összecsapás tört ki a miszrátai fegyveresek és helyiek között annak okán, hogy

egy élelmiszerboltban.

Öngyilkos merényletekkel válaszolnak

Eközben folytatódtak a harcok Moammaer Kadhafi volt líbiai diktátor szülővárosában, Szirtben, hogy kiszorítsák az Iszlám Állam fegyvereseit.

A tripoli egységkormányhoz hű erők legalább 18 fegyverese meghalt

és mintegy 70 megsebesült a szélsőségesekkel vívott harcokban.

Az egységkormányhoz hű erők tisztviselői közölték, a harcokban a szélsőségesek többtucat fegyverese halt meg, az Iszlám Állam állásait tüzérségi ágyúkkal lövik és harci gépek támadják.

A dzsihádisták válaszul gépkocsis öngyilkos merényletek sorozatát hajtották végre

a várost ostromló milíciák ellen.A kormányerők májusban indított Szirt elleni offenzívája óta mintegy 180 lojalista fegyveres halt meg és több százan sérültek meg az Iszlám Állam elleni harcokban.