Életfogytiglant kaptak a dán turista megerőszakolói

india, csoportos nem erőszak, svájci turista, Csoportos nemi erőszak áldozatául esett svájci asszonyt kísérnek orvosi vizsgálatra a Madhja Prádes indiai szövetségi államban fekvő Gválijarban
Vágólapra másolva!
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Delhiben a bíróság öt férfit, akik 2014 januárjában csoportosan megerőszakoltak egy dán turistát.
Vágólapra másolva!

Az 52 éves asszonyt késsel felfegyverkezett banda rabolta ki és erőszakolta meg. Az eset kapcsán kilenc embert, köztük három fiatalkorút vettek őrizetbe. Az egyik gyanúsított közben életét vesztette, a három fiút pedig fiatalkorúak bírósága elé állították.

Csoportos nemi erőszak áldozatául esett svájci asszonyt kísérnek orvosi vizsgálatra az indiai Madhja Prades szövetségi államban Forrás: MTI/AP

Indiában 2012 óta vizsgálják ki alaposabban a nemi erőszakos eseteket; akkor Delhiben egy buszon erőszakolt és gyilkolt meg több férfi egy egyetemista lányt – emlékeztetett a BBC. Az eset óriási felháborodást keltett, sorozatos tiltakozásokhoz és a törvények szigorításához vezetett.

Ennek ellenére szinte naponta érkeznek jelentések brutális szexuális támadásokról nők és gyermekek ellen.