Csökkent Hillary Clinton előnye

Hillary Clinton - Donald Trump
Vágólapra másolva!
Míg pár nappal ezelőtt még több mint 10 százalékpontos Hillary Clinton előnyt mutattak a felmérések, addig most már csak 4-5 százalékpont az előnye Donald Trumppal szemben. Nagyon megerősödtek a kis pártok jelöltjei is. 
Vágólapra másolva!

Jelentősen csökkent Hillary Clinton előnye Donald Trumppal szemben – derült ki a CNN legfrissebb felméréséből. Míg korábban a demokrata aspiráns tíz százalékpontos előnyét mutatták a felmérések, addig most ez a különbség öt százalékpontra csökkent – derült a Politico cikkéből.

Ha most tartanák a választásokat, akkor a megkérdezettek

47 százaléka szavazna Clintonra,

míg Trump 42 százalékot kapna. Abban az esetben, ha a voksoláson indulna Gary Johnson, a Libertariánusok jelöltje és Jill Stein, a Zöldek jelöltje, akkor már csak 42-38 arányban vezetne a demokrata politikus.

Csökkent Hillary Clinton előnye Donald Trumppal szemben Forrás: AFP

A két nagy párton kívül jelölt közül Gary Johnson támogatottsága kilenc, míg Jill Steiné hét százalék. Az utóbbi két politikus egyébként 2012-ben indult az elnüökválasztáson, de

egyikük sem kapott egy százaléknál több szavazatot.

Mint arról korábban beszámoltunk, a június 18-i Las vegasi gyűlésen végzett volna Donald Trumppal, a republikánusok várható elnökjelöltjével a 19 éves brit férfi, aki egy éve a gyilkosságra készült.