Obama: Folytatódni fognak a tömegmészárlások, ha nem teszünk az erőszak ellen

Biden, Joe; OBAMA, Barack
Orlando, 2016. június 16. Barack Obama amerikai elnök (b) és Joe Biden amerikai alelnök a Pulse melegbárban meggyilkolt áldozatok emlékhelyén elhelyezett virágok előtt a floridai Orlandóban 2016. június 16-án. Négy nappal korábban az afgán szülőktől New Yorkban született 29 éves Omar Mateen tüzet nyitott és túszokat ejtett a Pulse melegbárban, majd agyonlőtték az épületet megrohamozó rendőrök. A vérengzés negyvenkilenc halálos áldozatot és több tucat sebesültet követelt. (MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais)
Vágólapra másolva!
Obama szerint, ha az USA nem tesz a fegyveres erőszak megfékezéséért lépéseket, akkor az orlandói mészárláshoz hasonló tragédiák folytatódnak. Az elnök az áldozatok családtagjaival találkozott Orlandóban.
Vágólapra másolva!

A tömegmészárlások folytatódni fognak, ha az Egyesült Államok nem tesz a fegyveres erőszak ellen és a belföldi terrorizmus megfékezéséért - mondta csütörtökön az amerikai elnök, aki Orlandóba, a 49 halálos áldozatot követelő tömegmészárlás helyszínére látogatott.

Barack Obama és Joe Biden amerikai alelnök az orlandói mészárlás áldozatainak emlékhelyénél Forrás: MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais

- Ha nem cselekszünk, több ehhez hasonló mészárlást fogunk látni, mert

- szögezte le Barack Obama, aki az Egyesült Államok történetének eddigi legvéresebb lövöldözésének áldozatul esettek családtagjaival találkozott Orlandóban.

Az amerikai elnök hangsúlyozta, örömmel vette tudomásul, hogy az amerikai szenátus szavazást kezdeményezett arról, hogy

megakadályozzák a terrorgyanús kötődésekkel rendelkezők fegyvervásárlását.

Obama fehér virágokból font koszorúkkal rótta le kegyeletét a vasárnapra virradóra történt lövöldözés 49 halottja előtt.