A katasztrófa-elhárításban segítik egymást az áramszolgáltatók

Vágólapra másolva!
A katasztrófa-elhárítás idejére szóló kölcsönös segítségnyújtásról írtak alá együttműködési megállapodást a Magyarországon működő, villamos energia elosztásáért és hálózat üzemeltetésért felelős regionális elosztócégek.
Vágólapra másolva!

A dokumentumot az EDF Démász Hálózati Elosztó Kft., az ELMŰ Hálózati Kft., az ÉMÁSZ Hálózati Kft., valamint az E.ON Észak-, illetve Dél-dunántúli, valamint az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. képviselői írták alá.

Kiemelték: katasztrófa-elhárítás esetén a megegyezés értelmében a cégek speciális gépjárműveket, nagy értékű berendezéseket, és szakértő személyi állományukat bocsáthatják egymás rendelkezésére.

Közleményükben arra emlékeztetnek, hogy a katasztrófahelyzetek elhárításához, illetve az utólagos helyreállításhoz speciális eszközökre van szükség, elsősorban különleges terepképességű, vagy nagy teljesítményű, rendhagyó munkák elvégzésére hivatott járművekre. Emellett különböző mérő- és munkabiztonsági eszközökre, végezetül, de nem utolsósorban, az ezek működtetéséhez megfelelő szakértelemmel és egyedi, tanúsított képzéssel rendelkező szakemberekre.