Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Soha nem látott mélységben van Merkel

MERKEL, Angela
Luxembourg, 2016. május 30. Angela Merkel német kancellár az Európai Néppárt (EPP) megalakulása 40. évfordulójának alkalmából rendezett ünnepségen Luxembourgban 2016. május 30-án. (MTI/EPA/Cugnot Mathieu)
Vágólapra másolva!
A német kancellár pártjának támogatottsága már csak 30 százalék, miközben a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak 15 százalékon áll – derült ki az INSA/YouGov legfrissebb felméréséből.
Vágólapra másolva!

Ha most vasárnap tartanák a választásokat, akkor a CDU/CSU pártszövetség 30, míg a szintén kormányzó szociáldemokraták csak 19 százalékot szereznének. A nagykoalíciós pártok támogatottsága a 2013-as parlamenti választásokon még 67,2 százalék volt, míg most 49 százalék. Németországban egyébként jövő szeptemberben tartanak általános választásokat – olvasható a Faz.net oldalán.

Az Angela Merkel német kancellár vezette CDU támogatottsága már csak 30 százalék Forrás: MTI/EPA/Cugnot Mathieu

Harmadik helyen a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak párt áll 15 százalékkal. Őket a Zöldek követik 13 százalékkal. Bejutna még a parlamentbe a Baloldali Párt 9,5 százalékkal és a szabad demokraták is 8 százalékkal. Az INSA történetében egyébként még sohasem mértek ilyen alacsony támogatottságot Merkel pártjának.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről