Nem Izrael ölte meg a Hezbollah parancsnokát

Musztafa Badreddín, Hezbollah
Bejrút, 2016. május 13. A Hezbollah radikális libanoni síita szervezet sajtóosztálya által 2016. május 13-án közreadott, keltezetlen kép Musztafa Badreddínről, a szervezet egyik magas rangú katonai parancsnokáról Bejrútban. A Hezbollah ezen a napon bejelentette, hogy Badreddín életét vesztette egy három nappal korábbi izraeli légicsapásban a libanoni-szíriai határ közelében. (MTI/AP/Hezbollah sajtóosztálya)
Vágólapra másolva!
Dzsihádisták tüzérségi támadásában halt meg Musztafa Badreddín parancsnok – állítja a Hezbollah.
Vágólapra másolva!

Az Origo is beszámolt róla, hogy Badreddín kedden halt meg a damaszkuszi repülőtér közelében, és a támadással először a szervezet ősellenségét, Izraelt vádolták.

A gyanú szerint 2011-től Musztafa Badreddín irányította a Hezbollah összes szíriai akcióját Forrás: MTI/AP/Hezbollah sajtóosztálya/-------------------

A libanoni szervezet azonban most bejelentette, hogy dzsihádisták voltak a támadók – jelentette gyorshírben a BBC.

A hír hallatán egyébként izraeli politikusok nem cáfolták, hogy az országnak köze lenne a parancsnok halálához; a Haarec jelentése szerint Zeev Elkin kabinetminiszter, Benjamin Netanjahu bizalmasa nem kommentálta a dolgot, Jákov Amidror, a kormányfő korábbi nemzetbiztonsági tanácsadója pedig azt mondta, hogy nem tudni, ki a tettes.

A testvére, Adnan Badreddín (középen) gyászolja a parancsnokot Forrás: MTI/AP/Haszan Ammar