Medvék kóborolnak az elhagyott kanadai városban

Fires and evacuation from forest fires in Fort McMurray TOPSHOTS Horizontal FIRES AND FIRE-FIGHTING POLICE OFFICER NATURAL DISASTERS SMOKE POLICE VEHICLE FOREST FIRE
Az albertai rendőrség által közreadott képen erdőtűz füstje Fort McMurray fölött, amikor erdőtüzek pusztítanak a nyugat-kanadai Alberta tartományban
Vágólapra másolva!
Május eleje óta tombol az erdőtűz Kanadában, az albertai város, Fort McMurray lakóit átmenetileg kitelepítették, a medvék viszont "beköltöztek", élelmet keresnek.
Vágólapra másolva!

Fekete medvék kóborolnak élelem után kutatva az erdőtűz sújtotta albertai városban, Fort McMurrayben.

A medvék azután vándoroltak be a városba, hogy a május elején kitört erdőtűz miatt ki kellett telepíteni a 90 ezer lakost.

A medvék viszont mérföldekről kiszagolják a hátrahagyott ételt.

Az erdőtűz füstje Fort McMurray fölött Forrás: AFP/Rcmp Alberta

A több mint 500 hektáron tomboló tűzvész házakat rombolt le, tönkretette az alapvető szolgáltatásokat. A város néhány lakója június 1-jétől visszaköltözhet. Fort McMurray az albertai erdőségek fekete medvéinek elsődleges élőhelye közelében helyezkedik el, mintegy 40 ezer él belőlük a tartomány erdeiben. Sokuk a hat hónapos téli álom után most élelem után kutat.

A fekete medve felnőtt hímje akár 250 kilogrammos is lehet

- a járőrök több mint negyvenet lőttek agyon a térségben. Fort McMurrayben hét vadvédelmi szakember járőrözik, étellel ellátott csapdákat állítanak fel a táplálékban bővelkedő "vadászterületre" visszajáró medvék ellen.