Kokain mögé bújhat a gyilkossággal vádolt szlovén drogbáró

Vágólapra másolva!
Négyszeres gyilkossággal vádolják a szlovén drogbárót, Kristijan Kameniket akit Olaszországban vettek őrizetbe. Elfogásakor 50 kiló kokaint találtak nála, és lehet, hogy ezért úszhatja meg a gyilkosságok miatt ítéletet is.
Vágólapra másolva!

Kétmillió eurónyi, azaz több mint hatszámillió forint összértékű kokaint szállított Kristijan Kamenik, amikor az olasz hatóságok elfogták.

Anya a drogkartell élén

A drogkereskedő a leghírhedtebb szlovén bűnbanda, a főként droggal foglalkozó Kamenik-klán tagja, amit a férfi anyja Marija, alvilági nevén Mama Baker irányít.

Kristijan Kameninek nem csak a kokain miatt kell felelnie:

négyrendbeli gyilkossággal vádolják, a vádhatóság szerint 19 évvel ezelőtt megölte albérlőit- egy idős házaspárt, illetve egy nőt és lányát, akik Mariborban béreltek lakást tőle.

Bűnös, illetve mégsem

A férfit első fokon, 1999-ben húsz év börtönre ítélték, de az ítéletet 2001-ben megsemmisítette a szlovén legfelsőbb bíróság.

2004-ben viszont a másodfokú ítéletet is semmissé tették, és perújrafelvételt rendeltek el – a harmadik tárgyalás pedig nem ért véget, mert időközben Kristijant Horvátországban drogkereskedelemért letartóztatták, és 2009-ben nyolc év börtönbüntetésre ítélték.

A drog mögé bújhat

Kristijan Kameni tavaly májusban szabadult – ha most Olaszországban is elítélik drogkereskedelemért, a gyilkosságok ügyében indított szlovéniai pert újra több évig felfüggeszthetik.