A párizsi merényletek áldozatainak is kell adót fizetniük

párizs merénylet
People mourn the dead at a makeshift memorial near the Bataclan concert hall in Paris on November 15, 2015, two days after a series of deadly attacks. Islamic State jihadists claimed a series of coordinated attacks by gunmen and suicide bombers in Paris on November 13 that killed at least 129 people in scenes of carnage at a concert hall, restaurants and the national stadium. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
Vágólapra másolva!
Hatalmas felháborodást keltett a novemberi párizsi merényletek áldozatainak rokonai körében, hogy megérkezett az adóhatóságtól az értesítés arról, hogy mennyi adót kell kifizetniük a halottaik helyett.
Vágólapra másolva!

Franciaországban törvény írja elő, hogy az elhunytak ki nem fizetett adóját a hozzátartozóknak kell megfizetniük. A párizsi merényletek áldozatainak családja meg is kapta már az értesítést a fizetendő összegről.

Ők azonban azt szeretnék, ha kivételt tennének velük, mert a merényletek áldozatai szerintük „Franciaországért haltak meg”.

Eleget szenvedtek

A The Local Patricia Correia-t idézte, akinek a lánya, Précilia a Bataclanban vesztette életét. Az asszony érzéketlenséggel vádolja a francia hatóságokat. „Elfogadhatatlan, hogy velünk akarják kifizetni a meggyilkolt gyermekünk adóját” – mondta az asszony a BFM TV-nek.

Kivételt kérnek a terrorista merényletek áldozatai számára Forrás: AFP/Miguel Medina

Eddig húsz család vette fel a kapcsolatot az áldozatok rokonait segítő csoporttal, és kért segítséget az adó kifizetéséhez. A csoport találkozót kért a pénzügyminisztériumtól az ügyben, de egyelőre nem kaptak választ.

A csoport azt szeretné elérni, hogy a törvény ne vonatkozzon azokra, akik terrorista merényleteknek esnek áldozatul.

A francia kormány egyébként decemberben jelentette be, hogy a párizsi merényletek áldozatainak családjai között 300 millió euró kompenzációt osztanak majd szét, de sokan még mindig várnak a pénzre.