Már 525 halálos áldozata van az ecuadori földrengésnek

Pontejo, 2016. április 20. Összedőlt épület romjai előtt egy önkéntes mentő az ecuadori Pontejóban 2016. április 20-án, miután négy nappal korábban a Richter-skála szerint 7,8-es fokozatú földrengés rázta meg a dél-amerikai ország északnyugati partvidékét. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja az ötszázat. (MTI/EPA/Christian Escobar Mora)
Vágólapra másolva!
Már több mint ötszáz halálos áldozata és több mint négyezer sérültje van a múlt heti ecuadori földrengésnek. A hatóságok becslése szerint a földmozgások hárommilliárd dolláros kárt okoztak az országban.
Vágólapra másolva!

Ötszázhuszonötre nőtt az ecuadori földrengés halálos áldozatainak a száma, de találtak három túlélőt is négy nappal a pusztító természeti katasztrófa után - közölték a hatóságok.

Az előző, kedd reggeli összesítésben még 480 halottról adott hírt a belügyminisztérium.
A sérültek száma már meghaladja a négyezret, és

közel 230 embert eltűntként tartanak nyilván.

Húszezernél többen vannak még ideiglenes menedékszállásokon.

Találtak túlélőket

Az ügyészség szerint a halálos áldozatok között eddig 11 külföldit találtak, ők Kuba, Kolumbia, Dominika, Írország, Kanada és Nagy-Britannia állampolgárai.

Önkéntes mentő áll egy összedőlt épület romjai előtt Pontejóban Forrás: MTI/EPA/EFE/Christian Escobar Mora

Ebber Arroyo, az ecuadori tűzoltóság parancsnoka közölte, hogy kedden találtak még három túlélőt - két férfit és egy nőt - egy összedőlt épület romjai alatt Manta városában. Őket azonnal kórházba szállították.

Hárommilliárd dolláros kár

A múlt szombati földrengés volt az elmúlt 67 év legborzasztóbb katasztrófája Ecuadorban, a földmozgás ereje a Richter-skála szerinti 7,8-as fokozatú volt.

A legsúlyosabban az ország nyugati, csendes-óceáni partvidékén egy 200 kilométeres szakaszt érintett,

de szerte az országban érezni lehetett.

A hatóságok becslése szerint a természeti katasztrófa okozta károk hárommilliárd dollárra rúgnak. Ez az összeg Ecuador GDP-jének mintegy 3 százaléka. A károk helyreállítása több évig is eltarthat.