Egy hétéves fiú mentett meg 15 menekültet a fulladástól

Vágólapra másolva!
Egy SMS-sel mentette meg 15 migráns életét egy afgán kisfiú. Az üzenet alapján angol hatóságok szabadították ki a menekülteket egy furgon rakteréből, ahol vészesen fogyott a levegő.
Vágólapra másolva!

Egy hétéves afgán kisfiú telefonon írt tört angolsággal segélykérő üzenetet egy önkéntesnek New Yorkba, aki értesítette az angol rendőrséget. A gyors akció 15 migránst mentett meg a fulladástól.

Az Angliában írt SMS Liz Clegg önkéntes telefonjára érkezett, aki éppen egy New York-i konferencián vett részt. A 7 év körüli Ahmed azt írta,

A fiú még azt is hozzátette, hogy Istenre esküszik, nem viccel.

Egyszerű telefonok, segélykérésre

Clegg más önkéntesekkel együtt márciusban Calais-ban több száz egyszerű telefont adott az ott táborozók gyerekeinek.

A mobilokban olyan számok voltak, amelyekre írva segítséget kérhettek a kicsik.

Az önkéntes tudta, hogy Ahmed nem írna ilyen üzenetet, ha nem volna nagy bajban, ezért felhívta egy londoni kollégáját, aki értesítette a délkelet-angliai rendőrséget.

Gyorsan megtalálták a járművet

A hatóság gyorsan intézkedett, miután Clegg odaadta nekik Ahmed telefonszámát. Kerestek pastu tolmácsot, aki beszélt a kisfiúval, és ahogy megbizonyosodtak arról, hogy valóban vészhelyzet van, a hívás alapján

megállapították, hogy a teherautó Leicestershire-ben tartózkodik.

A helyi hatóság csütörtök délután gyorsan megtalálta a járművet, amely az autópálya-parkolóban állt.

Feltörték a rakterét, ahonnan 15 migránst szabadítottak ki. Tizennégyet illegális határátlépés, a sofőrt embercsempészet gyanújával tartják fogva. Egy gyereket a gyermekvédelemnél helyeztek el.