Hatalmas sebességgel csapódott a földbe a FlyDubai gépe

Flydubai baleset
A Rosztov-na-Donu repülterénél lezuhant FlyDubai-gép maradványai
Vágólapra másolva!
Az orosz légügyi hatóság kiadta az első jelentést a FlyDubai márciusi balesetéről. A Boeing március 19-én zuhant le Rosztov-na-Donu repülőterén.
Vágólapra másolva!

A gépet a pilóták irányították, amikor zuhanó repülésbe kezdett. 600 kilométeres óránkénti sebességgel csapódott a földbe, 50 fokos szögben – számolt be az orosz Rt.com.

Az adatok szerint az FZ981-es járat kétszer is megpróbált leszállni a pilóták kézi vezérlésével. A második alkalommal mindössze 220 méteres magasságon voltak, 4 kilométerre a repülőtértől.

Emberi hiba okozhatta a tragédiát Forrás: AFP/-

Miután ez a kísérlet sem sikerült, a pilóták ismét emelkedésre kapcsolták a hajtóműveket, majd a jelek szerint egy olyan manőverbe kezdtek, ami a becsapódáshoz vezetett.

A végső jelentés kidolgozásában és az események pontos rekonstruálásában tapasztalt brit és egyesült arab emírségekbeli pilóták is részt vesznek majd. Egyelőre nem fejezték még be a pilótafülkében a kétórás út alatt elhangzottak leírását sem.

Mivel a személyzet angolul és spanyolul folytatta a beszélgetést, a vizsgálatot végzők felkérnek majd spanyol szakértőket is.

A hatóságok hivatalosan még nem nevezték meg a 62 utas és a teljes személyzet életét kioltó tragédia okát, de egy név nélkül nyilatkozó forrás az orosz sajtónak kiszivárogtatta, hogy valószínűleg emberi hiba okozhatta a balesetet.