Küzdenek a lángokkal az orosz védelmi minisztériumban

Vágólapra másolva!
Körülbelül ötven embert evakuáltak az orosz védelmi minisztérium Moszkva belvárosában lévő épületéből, ahol tűz ütött ki a második emeleten. A lángok azóta az egész épületre átterjedtek.
Vágólapra másolva!

Mintegy negyven embernek magától sikerült kijutnia az épületből, ötöt pedig a tűzoltók hoztak ki – tudta meg a RIA Novosztyi katonai forrásokból.

A forrás szerint a tűz a második emeleten tört ki, és mintegy 50 négyzetméteren pusztított.

Helyi idő szerint egy körül a tüzet a legmagasabb, ötös fokozatúnak minősítették, miután a lángok átterjedtek az ötemeletes épület harmadik, negyedik és ötödik emeletére is, és elérték a tetőt.

A Sputniknews oldalán megtekinthető a videó az oltásról.

A TASZSZ jelentése szerint harmincnál több tűzoltó és mentőegységet vezényeltek a helyszínre, a Znamenka utcába. A füstöt helyi idő szerint délelőtt tízkor jelentették.

Feltételezések szerint rövidzárlat okozta a tüzet. Senki sem sérült meg.

Délutánra javult a helyzet

Ilja Deniszov, a rendkívüli ügyekben illetékes minisztérium egyik illetékese szerint délutánra sikerült megakadályozni a lángok továbbterjedését. "Fél négykor a tüzet sikerült ellenőrzés alá vonni minden irányban és emeleten" - mondta.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi misztérium szóvivője a helyszínen elmondta, hogy a tűz legnagyobb részét eloltották, de a munka továbbra is folyik, hogy eloltsák az épület még mindig füstölgő és izzó részeit.