Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szabadulhat a hírhedt amerikai sorozatgyilkos bűntársa

Leslie Van Houten
Leslie Van Houtent 46 éve halálra ítélték, azonban 1978-ban "megkegyelmeztek" neki.
Vágólapra másolva!
Feltételesen szabadulhat Leslie Van Houten, a hírhedt Charles Manson bűntársa – így döntött az illetékes felülvizsgálati bizottság. Most már csak Jerry Brown kormányzón múlik, hogy a 66 éves nő elhagyhatja-e 46 év után a börtönt.
Vágólapra másolva!

Leslie Van Houten volt a hatvanas években Amerika-szerte hírhedt Manson-család legfiatalabb tagja. Az egykori középiskolai szépségkirálynőt bűnösnek találták Leno La Bianca és a felesége 1969-es meggyilkolásában. Őket egy nappal az után ölték meg, hogy brutálisan végeztek öt emberrel, köztük Sharon Tate-tel, Roman Polanski állapotos feleségével.

Az akkor 19 éves Van Houten lefogta Rosemary La Biancát, miközben az egyik társa megszurkálta a nőt, és beismerte, hogy ő maga is beledöfött a már halott asszonyba.

Leslie Van Houten (jobbra) egy 2002-es kegyelmi tárgyaláson Forrás: AFP/Damian Dovarganes

Megváltozott

Van Houten 19-szer kért már kegyelmet, és a mostani amnesztia ellen is sokan tiltakoznak. A bizottság azonban azzal magyarázta a döntést, hogy az asszony teljesen megváltozott a börtönben, elvégezte az egyetemet, és valóságos mintarabbá vált.

A döntés most már a kaliforniai kormányzó kezében van. Jerry Brown korábban már megvétózta Mason egyik követőjének, Bruce Davisnek a szabadlábra bocsátását – emlékeztetett az AP.

Charles Manson még mindig ül Forrás:AFP

Rácsok mögött van még a ma 81 éves Charles Manson, valamint a „család” másik két tagja, Patricia Krenwinkel és Charles „Tex” Watson is, akiknek a kegyelmi kérvényét már többször elutasították. Susan Atkins 2009-ben a börtönben halt meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről