Elengedték a brüsszeli merényletek egyetlen őrizebe vett gyanúsítottját

Najim, merénylet, Brüsszel, terror, terrorizmus, Zaventem
Brüsszel, 2016. március 22. A belga rendőrség által közreadott, a biztonsági kamera felvételéről készített kép, amelyen három gyanúsított látható a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren 2016. március 22-én, mielőtt két pokogép robban a légi kikötőben. A belga fővárosban az európai uniós intézmények közelében lévő metróállomáson is robbantásos merényletet hajtottak végre feltehetőleg az Iszlám Állam dzsihadista szervezet terroristái. A merényletek következtében legalább harmincnégy ember életét vesztette, több mint kétszáz megsebesült. (MTI/AP/Belga rendőrség)
Vágólapra másolva!
Belgiumban szabadon engedték a brüsszeli merényletsorozat egyetlen őrizetbe vett gyanúsítottját. A rendőrség közben videofelvétel segítségével keresi a harmadik repülőtéri merénylőt a. A múlt heti terrortámadásnak már 35 halálos áldozata van, több mint háromszázan megsérültek. 
Vágólapra másolva!

Bizonyítékok hiányában szabadon engedte a belga rendőrség Faycal C-t, az egyetlen embert, akit a múlt heti brüsszeli terrortámadásokkal kapcsolatban vettek őrizetbe, és vádoltak meg. A belga sajtó szerint a férfi teljes neve Faycal Cheffou.

A férfit két nappal ezelőtt vették őrizetbe.

Videón a robbantó

Eközben nyilvánosságra hozta a belga rendőrség a brüsszeli robbantások harmadik gyanúsítottjáról készült felvételt.

A videót a zaventemi repülőtér biztonsági kamerája készítette a világos színű ruhát és sapkát viselő férfiról. Feltételezések szerint ő volt az a támadó, aki két társával ellentétben

nem robbantotta fel a maga előtt tolt bombát,

és elmenekült a helyszínről.

Az egyik sérültet ápolják a Maalbeek metróállomáson Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

A keddi merényletsorozat halálos áldozatainak száma hétfőn 35-re nőtt, négyen a kórházban belehaltak sérüléseikbe.

A sebesültek száma több mint 300.

A három öngyilkos merénylőt - közülük kettő a repülőtéren, egy pedig a Maalbeek metróállomáson robbantotta fel magát – nem sorolták a halálos áldozatok közé.

Újabb letartóztatások

A belga főügyész hétfőn jelentette be, hogy három további férfit gyanúsítottak meg terrorcsoportban való részvétellel. Egyelőre nem tudni, hogy a Yassine A., Mohamed B. és Aboubaker O. nevű férfiaknak közük van-e a keddi merényletekhez. A hatóságok vasárnap kilenc embert bevittek kihallgatásra, hatukat azonban elengedték.