Vágólapra másolva!
Levegőbe röpítette magát és robbanóanyaggal megpakolt tartálykocsiját egy merénylő egy iraki rendőrségi ellenőrző pontnál vasárnap. A merényletet az Iszlám állam vállalta. Legalább 47-en meghaltak.
Vágólapra másolva!

A Bagdadtól 95 kilométerre délre található Hillában elkövetett támadásban legalább 47 ember halt meg a támadásban, a BBC jelentése szerint közülük 39 polgári személy, a többi rendőr.

A legvéresebb merénylet

A támadás időpontjában több tucat autó várt a sorára az ellenőrző pontnál, közülük mintegy 20 jelentősen megrongálódott.

„Ez volt a legvéresebb merénylet, amelyet valaha elkövettek Hilla tartományban” - közölte Falah ar-Radi, a tartományi biztonsági tanács vezetője.

Az utóbbi hónapokban fokozódtak a szélsőségesek támadásai Irakban. Többen az Iszlám Állam dzsihádista szervezet stílusjegyeit vélték felfedezni a merényleten, és igazuk volt: a támadást nem sokkal később az iszlám Állam vállalta.

Az Iszlám Állam és más szélsőséges szunnita csoportok pokolgépes vagy öngyilkos merénylők által elkövetett támadásaik során rendszeresen vesznek célba kormányépületeket vagy nagy tömegeket vonzó, nyilvános helyeket.