SMS-ben hívják terroristának a molenbeeki fiatalokat

TOP párizs merénylet brüsszel elfogás
Belgian policemen walk in a street during a police action in the Molenbeek-Saint-Jean district in Brussels, on March 18, 2016. A police operation was underway on March 18, in the Brussels area home to key Paris attacks suspect Salah Abdeslam whose fingerprints were found in an apartment raided this week, the federal prosecutor's office said. AFP PHOTO / JOHN THYS / AFP / JOHN THYS
Vágólapra másolva!
SMS-ben szólították fel a molenbeeki fiatalokat a Nyugat elleni harcra a hétvégén. Az üzenetek visszanyomozhatatlan telefonszámról érkeztek.
Vágólapra másolva!

"Testvérem, miért ne harcolnál a nyugatiak ellen? Hozd meg a helyes döntést az életedben" - francia nyelven ez állt abban az SMS-ben, amit molenbeeki fiatalok kaptak a hétvége folyamán. Az üzenetet olyan számról küldték, amit lehetetlen lenyomozni.

A The Guardian információi szerint nem ez az első eset, hogy ilyen üzeneteket kaptak a brüsszeli fiatal muszlimok. Az Iszlám Állam katonái

gyakran Facebookon keresik fel azokat, akiket beszervezhetőnek tartanak.

Ezek a fiatalok gyakran nem merik elmondani senkinek, hogy kiktől kapják az üzenetet, és mi áll bennük.

Rendőrök Molenbeekben Forrás: AFP/John Thys

A mostani címzetteket valószínűleg az újonnan beszervezett fiatalok telefonkönyvéből keresték ki. Az ISIS egyre sűrűbben használja a modern technológia adta lehetőségeket a toborzáshoz és propagandája terjesztéséhez. A terroristák a brüsszeli merényletek után kialakult feszült helyzetben még több fiatalt akarnak a dzsihádhoz csábítani.

Ezt az SMS-t kapták a molenbeeki fiatalok Forrás: The Guardian

Jamal Ikazban, a helyi szocialista párt képviselője a The Guardiannek elmondta, hogy egyre feszültebb a hangulat a helyi muszlim közösségekben. "Ezek az emberek megpróbálják elvenni a fiataljainkat.

Olyan, mintha az iskolaudvar előtt profi drogdílerek várnák őket.

Muszáj megtisztítani a terroristáktól az utcákat. Ők a ragadozók, a fiataljaink pedig az áldozatok" - nyilatkozta.