Orbán: Le kell zárni az unió határait

Orbán évértékelő Orbán évértékelő
Évértékelő beszédet mond Orbán Viktor kormányfő Budapesten, a Várkert Bazárban. A kormányfő, a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. Az idei a tizennyolcadik évértékelője. 2016.02.28.
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor lezárná az EU külső határait, és helyreállítaná a törvényességet. A magyar kormányfő az EU–török csúcs előtt nyilatkozott, és azt mondta, nincs esély arra, hogy engedményeket tegyen a menekültek közvetlen áthelyezése ügyében.
Vágólapra másolva!

Az Európai Unió külső határait le kell zárni, a migránsok közvetlen áthelyezéséről pedig szó sem lehet. Magyarország esetében legalábbis semmiképpen – jelentette ki Orbán Viktor hétfőn az uniós és török vezetők rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozója előtt.

Orbán Viktor szerint le kell zárni az unió külső határait Fotó: Szabó Gábor - Origo

A brüsszeli tanácskozásra megérkezve a magyar kormányfő azt mondta, hogy helyre kell állítani a törvényességet,

hogy senki ne léphessen be engedély és regisztráció nélkül Európába.

Orbán azt is hangsúlyozta, hogy szó sem lehet semmifajta közvetlen áttelepítésről Törökországból Európába, Magyarországra semmiképpen. A kormányfő szerint nincs esély arra, hogy a magyar kormány bármilyen engedményt is tegyen.

Orbán azt is elmondta, hogy a kormány az "Európába történő behozatalt" is elhibázottnak tartja.

„Ha Görögországból vagy Törökországból közvetlenül hozunk át migránsokat, az felhívás keringőre, olaj a tűzre, csak még többen fognak jönni.

– tette hozzá a kormányfő.