Jobban rászáll az embercsempészekre a NATO

Meetings of NATO Foreign Ministers - Press conference by the NATO Secretary General Press conferenc by NATO Secretary General Jens Stoltenberg following the meeting of the North Atlantic Council with Resolute Support Operational Partner Nations and Potent
Press conferenc by NATO Secretary General Jens Stoltenberg following the meeting of the North Atlantic Council with Resolute Support Operational Partner Nations and Potential Operational Partner Nations
Vágólapra másolva!
A NATO kiszélesíti az embercsempész-hálózatok elleni műveleteit. Jens Stoltenberg, a katonai szervezet főtitkára szerint újabb hajókat vezényelnek az Égei-tengerre.
Vágólapra másolva!

Kiszélesíti a NATO a görög és török partok közelében az embercsempész-hálózatok ellen indított tengeri műveletet, és

fokozza együttműködését az Európai Unió határvédelmi ügynökségével,

a Frontex-el - mondta Jens Stoltenberg, a katonai szervezet főtitkára.

Több hajót küldenek

Az észak-atlanti szövetség újabb hajókat vezényel az Égei-tengerre a jelenleg három hajóból álló kötelék támogatására. Ami biztos, Franciaország a misszió rendelkezésére bocsátja egy hadihajóját, további részleteket azonban nem közöltek.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár bejelentette: újabb hajókat küldenek az Égei-tengerre Forrás: NATO

Stoltenberg szerint

a NATO hajóinak működési területe ezentúl a görög és török part menti vizekre is kiterjed majd.

A katonai szervezet emellett megállapodott az uniós határvédelmi ügynökséggel folytatott együttműködés részleteiről és annak további erősítéséről.

Mindenki örül neki

Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, valamint Dimitrisz Avramopulosz migrációs politikáért felelős uniós biztos közleményben üdvözölte a megegyezést. Azt is írták, a megállapodás "újabb példája az EU és NATO közötti gyakorlati együttműködés fontosságának".

- írták, megemlítve, hogy a küldetés célja nem a menekülthajók feltartóztatása vagy visszafordítása, hanem az embercsempészek elleni fellépés.