Hollande: Léteznek további terrorista hálózatok

brüsszel reptér
A járatok törlése miatt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtérről távozó utasok (korábbi felvétel).
Vágólapra másolva!
Felszámolás alatt áll az a hálózat, amely elkövette a tavaly novemberi párizsi és a keddi brüsszeli merényleteket, de léteznek további, veszélyt jelentő hálózatok -  mondta pénteken Francois Hollande francia államfő.
Vágólapra másolva!

"Eredményeket értünk el azzal, hogy Brüsszelben és Párizsban is találtunk terroristákat, számos letartóztatás történt" - fogalmazott a francia elnök egy sajtótájékoztatón Párizsban.

- tette hozzá.

"Bár a párizsi és brüsszeli merényleteket elkövető hálózat felszámolás alatt áll, a terrorveszély továbbra is fennáll" - hangsúlyozta Francois Hollande.

A kedd reggel Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren, valamint a Maelbeek metróállomáson elkövetett terrortámadásokban legalább harmincegyen vesztették életüket és 316-an megsebesültek.

A merényletek néhány nappal azután történtek, hogy a belga hatóságok őrizetbe vették a tavaly novemberi, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek egyik feltételezett kitervelőjét, Salah Abdeslamot.

Utasok távoznak a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtérről, miután kettős robbantás történt Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A brüsszeli terrorcselekmények elkövetőit szerdán sikerült azonosítani, és a hatóságok nagy erőkkel kezdték meg a terrorhálózat felszámolását. A belga hatóságok pénteken újabb terroristát azonosítottak: a szíriai Naím el-Hámed a párizsi és a brüsszeli terrorista merényletek elkövetői köréhez tartozik.

A robbantásokkal összefüggésben pénteken őrizetbe vettek két férfit Németországban.