Az egyetlen bevándorló, akire Donald Trump sem mondott nemet

Donald Trump Melania Trump
WASHINGTON, DC - MARCH 24: Real estate mogul and billionaire Donald Trump (R) and his wife Melania Knauss-Trump attend Golf legend Jack Nicklaus' Congressional Gold Medal ceremony in the U.S. Capitol Rotunda March 24, 2015 in Washington, DC. Trump announed on March 18 that he has launched a presidential exploratory committee. Chip Somodevilla/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A világ egyik leggazdagabb emberének felesége, saját cégével hatalmas üzleti sikereket ér el, magát mégis elsősorban édesanyának tartja Melania Trump. Az egykori szlovén modellnek nem lesz könnyű dolga, ha a férjét megválasztják az Egyesült Államok első emberének. Donald Trump feleségét híresen taszítja a nyilvánosság, de problémát jelentenek meztelen képei, valamint az is, hogy bevándorlóként hogyan viszonyul férje kompromittáló kijelentéseihez.
Vágólapra másolva!

„Senki nem vádolhatja Donald Trumpot azzal, hogy ne ismerné Európát.

Az Amerika-szerte ismert vicc talán az ingatlanmágnás jelenlegi feleségére, Melaniára illik a legjobban, aki egy

ismeretlen szlovén kisvárosból lett sikeres modell,

majd pedig a milliárdos felesége, ötödik gyermekének édesanyja.

Melania Trump mindenben a férje mellett áll Forrás: AFP/2015 Getty Images/Chip Somodevilla

Egy szlovén a Fehér Házban

Amikor 1999-ben a New York Times újságírója interjút készített vele, és megkérdezte, milyen First Lady lenne, még senki nem sejtette, hogy egyszer aktuális lesz a viccesnek tűnő kérdés. Donald Trump akkor

a Reformpárt képviseletében indult

az amerikai elnökválasztáson, és semmi esélye nem volt a nyerésre, sőt a szlovén modellel is csak egy éve volt együtt.

Az azóta eltelt 16 évben sok minden változott. A pár összeházasodott, született egy fiuk, és Trumpnak 2016-ben minden esélye megvan rá, hogy ő legyen a republikánusok elnökjelöltje. Az ingatlanmágnás

a szuperkedden hét állam előválasztásán tudta megszerezni a győzelmet,

miközben vetélytársai rosszul teljesítettek. Ha továbbra is így menetel, nemsokára Hillary Clintonnal fog küzdeni a Fehér Házért, ahova Melania a második nem amerikai születésű elnökfeleségként vonulhatna be. Az első John Quincy Adams angol felesége, Louisa Adams volt az 1820-as években.

Trumpnak minden esélye megvan rá, hogy a republikánusok elnökjelöltje legyen Forrás: MTI/EPA/Richard Ellis

Hagyomány és háttér

Nem véletlen, hogy a kampánykörút alatt, amikor Melania megkapta ugyanezt a kérdést, már kénytelen volt válaszolni rá.

– mondta.

A kénytelen szót nem minden ok nélkül használtuk. Melania szeret a háttérben maradni, és sok kampánykörútra nem is kíséri el a férjét. Ha el is megy valahova, akkor sem szívesen beszél, és ha mégis, akkor – a The Guardian tudósítója szerint – erős szlovén akcentussal csak annyit mond, hogy „a férje lesz a legjobb elnök”.

Donald és Melania házasságából egy fiú, Barron született Forrás: AFP/2015 Getty Images/Gustavo Caballero

Ez persze nem jelenti azt, hogy a 45 éves édesanya ne lenne feltűnő jelenség. Az MSNBC-nek nemrég azt mondta, szándékosan marad a háttérben, mert szeretné, ha kilencéves fia, Barron élete „normális maradhatna”. Kérdés persze, mennyire normális egy élet, ami New York egyik legdivatosabb felhőkarcolójának, az 5. sugárúton található Trump Towernek a tetején található luxuslakásban zajlik, a versailles-i kastélyt idéző bútorok között.

Szlovéniából New Yorkba

Az biztos, hogy Melania jelenlegi élete mindenben különbözik a gyerekkorától, amit egy néhány ezer lakosú szlovén városban, Sevnicában töltött. A Reutersnek a település lakói nemrég azt nyilatkozták, hogy a fiatal lány

édesapja autóalkatrészekkel kereskedett, édesanyja pedig egy gyermekruhákat előállító gyárban volt alkalmazott.

Érdekesség, hogy Donald Trump kampánycsapata ettől teljesen eltérő történetet mesél: szerintük Melania már ötévesen modellkedni kezdett, édesanyja divattervező volt, édesapja pedig egy autókereskedés vezetője.

Szlovéniában kezdődött a karrierje Forrás: AFP/2016 Getty Images/Joe Raedle

A gyerekkorból tehát csak annyi biztos, hogy a lány Szlovéniában született 1970-ben. Eredeti neve Melanija Knavs, később ezt németesítette Melania Knaussra. A legbiztosabbnak tűnő információ szerint

Stane Jerko divatfotós fedezte fel 17 évesen,

amikor Melania egy barátnőjét várta egy téren.

„Magas volt és vékony, és megláttam benne valamit. Arra gondoltam, hogy elhívom egy próbafotózásra” – idézte a férfit a Reuters.

A fiatal lányról készült fekete-fehér képek nagy sikert arattak, Melania karrierje pedig beindult. Először Milánóba, utána az Egyesült Államokba került, néhány évvel később így találkozott Donald Trumppal egy New York-i partin.

Trump, a lelki társ

Gyerekkori barátai egyébként egyáltalán nem csodálkoznak rajta, hogy a modell a nála 24 évvel idősebb férfi mellett kötött ki.

– mondta egyik volt osztálytársa, aki szerint a lány az ingatlanmágnásban a lelki társát találta meg, aki mindig védelmezi őt.

Nála 24 évvel idősebb férjében ismerősei szerint megtalálta a lelki társát Forrás: AFP/2016 Getty Images/Joshua Lott

Ismerősei szerint Melania szeretett olvasni és edzeni, értett a ruhákhoz, és mindig divatosan öltözött. A későbbi feleség nem feledkezett meg szülőfalujáról. 2006-ban, kisfia születésekor egy mentőkocsit adományozott a helyi klinikának. A lakók most abban reménykednek, hogy ha Trump elnök lesz, akkor még több segítségre számíthatnak.

Az persze, hogy ez így lesz-e, csak novemberben dől majd el, de egész biztos, hogy Melania változatosságot hozna a Fehér Házba, különösen Michelle Obama után, aki sokkal szívesebben szerepel, miközben a washingtoni kertben zöldségeket nevel, ha ideje engedi.

Karrier vagy anyaság

Trump feleségéről nehéz lenne elképzelni, hogy ásót venne a kezébe, az viszont biztos, hogy stylistokat nem kellene fogadnia, hogy eldöntse, milyen ruhát vegyen fel egy-egy fogadásra. Kérdés az is, hogy egyáltalán mennyire örülne neki, hogy New Yorkból Washingtonba kell költöznie, és különböző programokra kísérgetné a férjét. Melania jelenleg ugyanis férjén kívül két dolognak él:

kilencéves fiának és saját tervezésű ékszereinek, óráinak, szépségipari termékeinek.

Számára kisfia a legfontosabb Forrás: Getty Images/AFP/2007 Getty Images/Vince Bucci

Bevallása szerint számára az anyaság a legfontosabb, és azt sem bánja, hogy férje nem sokat segít neki a gyermek körüli teendőkben.

„A lényeg, hogy ismerd azt, akivel vagy, és mi jól ismertük egymás feladatait. Nem is akartam soha, hogy ő cserélje Barron pelenkáját, vagy fektesse ágyba. Imádtam minden pillanatát” – mesélte.

A meztelenség nem akadály

Az édesanya azt állítja, hogy a karrier továbbra is másodlagos számára.

„Az első munkám az anyaság. Akkor kezdtem bele az üzletbe, amikor a fiam elkezdte az iskolát. Minden nap reggelit készítek neki, elviszem az iskolába, és csak utána kezdek el a saját dolgaimmal foglalkozni” – mondta.

Persze a konzervatív felfogás nem jelenti azt, hogy az asszony nem szereti a polgárpukkasztást. Az ezredfordulón

félmeztelenül pózolt a GQ magazin címlapján,

hat évvel később pedig fürdőruhában, terhesen fotózták a Vogue-nak.

Bevándorló, de nem olyan

Az egykori modellel kapcsolatban van még egy érdekesség: miközben férje azzal kampányol, hogy a mexikói bevándorlók „gyilkolnak és nőket erőszakolnak meg”, ezért falat kell építeni a határon, Melania maga is bevándorlónak számít. Amikor azonban ezzel szembesítették, azzal védekezett, hogy semmi közös nincs benne és a mexikóiakban.

– felelte az MSNBC kérdésére.

Melania tehát akármennyire is szeretne a háttérben maradni, nem kerülheti el, hogy férje mellett óhatatlanul is belekeveredjen a politikába. Nyilatkozatai alapján azonban egyelőre nem kell attól tartani, hogy nagy port kavar. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy amikor megkérdezték tőle, mihez kezdene elnökfeleségként, csak ennyit mondott: „a nőkön és a gyerekeken segítenék, mert ők jelentik a jövőt”.