Vágólapra másolva!
Meggondolta magát a párizsi merényletek kitervelője, és már nem harcol az ellen, hogy kiadják Franciaországnak.
Vágólapra másolva!

Salah Abdeslam azt akarja, hogy „a lehető leghamarabb” kiadják Franciaországnak – ezt az ügyvédje közölte a francia MFM TV-vel.

„Magyarázattal akar szolgálni” – tette hozzá Sven Mary. Az ügyvéd állítása szerint védence nem tudott a brüsszeli repülőtér és a metró elleni támadásról.

Abdeslam előzetesének meghosszabbításáró éppen most dönt egy belga bíró. A Guardian élő tudósítása szerint a terrorista nincs ott a bíróságon, egy Bruges melletti, szigorított börtönben őrzik.

Meggondolta magát Forrás: AFP/Dsk

Heten még szökésben

Közben Manuel Valls francia kormányfő bejelentette, hogy a harmincfős sejtből, amelyik a párizsi merényletek elkövette, heten még mindig szökésben vannak.

Brüsszeli látogatását sürgette, hogy erősítsék meg az Európai Unió belső határait. Ez szerinte különösen azért fontos, mert az Iszlám Állam nagy mennyiségű útlevelet lopott el Szíriában.

Az AP amerikai hírügynökség értesülése szerint a dzsihádista szervezet legalább 400 embert képezett ki kimondottan arra, hogy Európában kövessenek el merényleteket. Európai és iraki hírszerzési információk szerint külön erre a célra több kiképzőtábort is létrehoztak Szíriában, Irakban és talán a volt Szovjetunió tagállamaiban is.