Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szétlőttek egy muszlim hentesboltot

crime Horizontal
A picture taken on December 28, 2015 shows a graffiti on a wall reading "arabi fora" (arabs out) at The Jardins de l'Empereur (Emperor's Gardens) area in Ajaccio, on the French Mediterranean island of Corsica. Demonstrators ransacked a Muslim prayer hall and set fire to copies of the Koran on the French island of Corsica on December 25, police said, in an attack condemned by the government. The unrest followed a Christmas Eve clash in which two firefighters and a police officer were injured at the estate, home to some 1,700 people, half of them of non-French origin. / AFP / Pascal POCHARD-CASABIANCA
Vágólapra másolva!
Géppuskával szétlőttek egy muszlim hentesboltot szerdára virradó éjjel Korzikán. A szigeten egyre erősödik az arabellenesség, karácsonykor a tűzoltókat és rendőröket is megtámadták.
Vágólapra másolva!

Mivel a támadás éjszaka történt, amikor a bolt zárva volt, így senki nem sérült meg a sziget déli részén található Poprianóban.

Az épületet mintegy harminc lövés találta el, és károk keletkeztek egy közeli kebabos bódéban is.

Felirat egy korzikai ház falán: „ki az arabokkal" Forrás: AFP/Pascal Pochard-Casabianca

Rasszista háttér

A The Local az ügyben idézte Eric Bouillard ügyészt, aki szerint a hentes múltjában semmi nincs, ami a támadást indokolná.

A rendőrség egyelőre nem tudja, mi állhat a háttérben, de Korzikán az utóbbi időben felerősödött a feszültség az észak-afrikai bevándorlók és a helybéliek között.

Karácsonykor megrongáltak egy muszlim imahelyet Ajaccióban Forrás: AFP/Pierre-Antoine Fournil

Karácsonykor szabályos arabellenes zavargások törtek ki, a tűzoltókra és a rendőrökre is rátámadtak egy főleg észak-afrikaiak lakta negyedben.

A tüntetők azt kiabálták, hogy „ez a mi otthonunk”, „ki az arabokkal”, és megrongáltak egy muszlim imahelyet, felgyújtottak könyveket, többek között a koránt.

A zavargások miatt hat embert vettek őrizetbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről