Pokolgépek robbantak Damaszkusz déli részén

Vágólapra másolva!
Legalább 64-en meghaltak egy robbantássorozatban Damaszkusz déli részén. Az áldozatok között sok a gyerek, mert a támadást a tanítási nap végére időzették. 
Vágólapra másolva!

Legalább 64-en meghaltak és többtucatnyian megsebesültek Damaszkusz egyik síita külvárosi negyedében, egy pokolgépes támadássorozatban - közölte vasárnap a szíriai állami televízió és a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civil szervezet.

Az AP amerikai hírügynökség 50 halálos áldozatról és több mint 200 sebesültről tud.

Összesen négy robbanószerkezet lépett működésbe,

ezek közül kettőt autóban rejtettek el, míg a másik kettőt öngyilkos merénylők robbantották fel.

Több gyerek is meghalt

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a detonációk a Damaszkusz déli részén található Szajjida Zainab negyedben következtek be.

Ebben a városrészben található

a síiták legfontosabb szíriai szentélye,

Mohamed próféta egyik unokájának mauzóleuma.

A halottak között számos gyerek is van, mivel a támadásokat éppen a tanítási nap végére időzítették - közölte az állami televízió.

Az Iszlám Állam vállalta magára

A damaszkuszi merényletsorozat néhány órával az után történt, hogy a nyugat-szíriai Homsz városában legalább 46-an vesztették életüket két pokolgépes robbantásban.

A vasárnapi támadásokat a Bassár el-Aszad vezette rezsim ellenőrzése alatt álló területeken követték el, és azokat interneten megjelent közleményében

az Iszlám Állam vállalta magára.

Január végén legalább 60-an haltak meg a Szajjida Zainab-i szentély közelében, egy hármas robbantásban, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára.