Harminc év után talált egymásra a testvérpár

Vágólapra másolva!
Lorena Santos és Jaquelin Vásquez Sánchez több mint harminc év után találtak egymásra. A testvérpár egy 1985-ös vulkánkitörés miatt veszítette el a szüleit, majd különböző családok fogadták örökbe őket.
Vágólapra másolva!

Több mint harminc év után találkozott újra az a kolumbiai testvérpár, akiket az Armero város közelében kitört vulkán szakított el egymástól. A 33 éves Lorena Santos és a 39 éves Jaquelin Vásquez Sánchez csütörtökön egy bogotái sajtótájékoztatón ölelhette át egymást először 1985 óta.

Három éve kezdte keresni az anyját

A testvéreket különböző családok fogadták örökbe, miután elveszítették szüleiket az 1985. november 13-án történt tragédiában.

Armero városát a Nevado del Ruiz vulkán kitörése után sárlavina temette maga alá, a katasztrófában

25 ezren haltak meg.

Lorena, eredeti nevén Suly Janeth Sánchez mindig is tudott arról, hogy adoptálták, ám úgy hitte, egész családját elveszítette a természeti csapásban.

Három éve mégis úgy döntött, DNS-tesztet csináltat, és a tragédia áldozatait segítő Armando Armero alapítvány támogatásával keresni kezdte vér szerinti anyját.

Armero elveszett gyermekei

Amikor Jaquelin Sánchez a Facebook közösségi oldalra posztolt segítségkérő videót meglátta, azonnal tudta, hogy elveszettnek hitt testvérét látja.

- idézte fel a nő. Elmondása szerint Lorena a katasztrófa idején fiatal nevelőnőjével volt, aki később átadta a lányt az örökbeadással foglalkozó hatóságoknak.

A DNS-elemzés kiértékelése nehézségekbe ütközött, mivel Lorena és Jaqueline csupán féltestvérek.

- Végül azonban sikerült kideríteni, hogy édesanyjuk közös - mondta el Juan Yunis genetikus. Az Armando Armero alapítvány szerint Lorena és Jaqueline Armero első "elveszett gyermekei", akik újra egymásra találtak.