Sokkolhatja a menekült férfiakat a Rajna-vidéki farsang

- Horizontal
Carnival revellers celebrate the launch of the so-called "Fifth Season", the carnival season, on November 11, 2015 in Cologne, western Germany. Carnival enthusiasts across the country and mainly in the Rhine region traditionally celebrate the launch of the festivities at 11h11, on November 11. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / AFP / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
A farsangi népszokásokat ismertető kiadványokat terjesztenek menedékkérők szállásain a németországi Kölnben és a Rajna-vidék több más városában. Megpróbálják őket felkészíteni arra, hogy ne értsék félre, ha egy ismeretlen nő puszit ad nekik. 
Vágólapra másolva!

Német hírportálok keddi beszámolói szerint Kölnben, Bonnban, Mainzban Düsseldorfban és számos további településen is osztanak több nyelvű kiadványokat menedékkérőknek, és előadásokat is tartanak befogadóállomásokon a karneváli szokásokról.

El akarják kerülni a szilveszteri zaklatás-sorozatot Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A legfőbb üzenet, hogy farsang idején ugyan a feje tetejére áll a világ, és a karneválozók akár szoros testi kapcsolatba is kerülhetnek, de a tisztelet és az erőszakmentesség alapelvét a mulatságok idejére sem függesztik fel.

Így például

amikor kisminkelt, jelmezes nők ismeretlen férfiaknak puszit adnak, az csak annyit jelent, hogy ismét eljött a farsang ideje a Rajna-vidéken,

de a puszi nem kötelez semmire, és legfőképpen nem ad felhatalmazást "szexuális közeledésre" - idézett egy kiadványt az online kiadásában a Die Welt című lap, megjegyezve, hogy a ismeretterjesztő anyagokat sok nyilvános helyen is kirakják, mert nemcsak menedékkérők vehetik jó hasznát, hanem mások is, akik nem ismerik a helyi szokásokat, például távol-keleti üzletemberek vagy bajor turisták.