Kiszáradásig kínozhatták a szelfizők a delfinkölyköt

Vágólapra másolva!
Mindenki akart egy közös fotót az Argentínában partra vetődött ritka delfinnel, pedig az állat nem sokáig bírja víz nélkül. A kölyök tetemét egyszerűen a parton hagyták a strandolók.
Vágólapra másolva!

Mobillal szelfiző tömeg okozta egy egyre ritkább delfinfaj fiatal képviselőjének pusztulását Argentínában. Santa Teresita egyik óceánparti fürdőhelyén egy strandoló talált delfinkölyköt a parthoz közel. Ahelyett, hogy visszavitte volna a vízbe, a strandolók közé hurcolta az állatot.

A parton lévők közül rengetegen akartak közös fotót, szelfit csinálni a delfinnel, az állat pedig nem bírta a megpróbáltatásokat.

Valószínűleg kiszáradt, és elpusztult.

Reméljük, mindenki tanul az esetből - írta honlapján egy állatvédelemmel foglalkozó argentin alapítvány az eset után. Ezek a delfinek nem bírják sokáig víz nélkül. A szervezet ráadásul úgy tudja, hogy nem csak egy, hanem két állat is partra sodródott. A másik példány sorsáról nem tudnak semmit.

A partra sodródott delfinfajnak több neve is van: Franciscana delfinnek, La Plata delfinnek is hívják, magyarul pedig sósvízi folyamidelfin a megnevezése. A part menti sekély vizeket kedveli, valószínűleg ezért is került most bajba a szárazföldre sodródott két állat. A Természetvédelmi Világszövetség sebezhető fajként tartja számon a La Plata delfineket. Úgy tudják, hogy már csak harmincezer példány van ezekből az állatokból.