Részeg férfi támadt több nőre Berlinben

- Horizontal
Hétfőn figyelmeztető sztrájkot tart a 200 ezer munkavállalót képviselő német vasúti- és közlekedési szakszervezet(EVG).
Vágólapra másolva!
Testi sértéssel és szexuális zaklatással gyanúsítanak egy észak-afrikai férfit Berlinben. Több nőt bántalmazott, a rendőrök őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

A német szövetségi rendőrség közleménye szerint a feltehetően algériai állampolgárságú 26 éves férfi kora reggel a városi gyorsvasút egy pályaudvarán ököllel egy 28 éves nő arcába vágott, majd egy szerelvényre felszállva távozott a helyszínről.

A férfi több nőt bántalmazott Forrás: AFP/John Macdougall

A szerelvényen rárontott egy 45 éves nőre, aki meghúzta a vészféket és paprikaspray-vel védekezett. A támadó elmenekült, áldozata sokkos állapotba került, kórházba kellett szállítani.

A férfi nem sokkal később egy másik gyorsvasúti megállóban molesztálni kezdett egy 29 éves nőt, aki riasztotta a rendőrséget. A támadót egy közeli buszmegállóban találták meg.

Ittas volt és kiderült róla, hogy testi sértés és tulajdon elleni bűncselekmények miatt már volt dolga a német hatóságokkal.

Megállapították, hogy több személyazonosságot használ, hol algériainak, hol egyiptominak, hol tunéziainak adja ki magát - áll a közleményben.