Nemzetközi konfliktusokról is tárgyal Orbán Cameronnal

Vágólapra másolva!
A szíriai helyzet, illetve a terrorizmus elleni nemzetközi fellépés is napirendre fog kerülni David Cameron brit és Orbán Viktor magyar miniszterelnök délutáni tárgyalásán.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az állami tévé reggeli műsorának nyilatkozva a két ország kapcsolatában fontos közös pontnak nevezte, hogy a NATO-n belül és kívül is „közösen harcolunk a terrorizmus”, ennek részeként az Iszlám Állam ellen.

Véleménye szerint nincs olyan ügy, amely nehézséget okozna a két ország kapcsolatában, Nagy-Britannia fontos gazdasági, kereskedelmi partnerünk.

A javaslat nem zsarolás

Szijjártó Péter szerint a súlyához mérten kevés szó esik a magyar-brit együttműködésről. Példaként említette, hogy Magyarországon is jelentős számban vannak brit vállalatok, amelyek több tízezer magyar munkavállalót foglalkoztatnak.

A London által igényelt EU-reformokról szóló kérdésre válaszolva a külügyminiszter azt mondta: semmiképpen sem tekinthető zsarolásnak, ha valamely uniós tagállam olyan javaslatokat fogalmaz meg, amely meglátásuk szerint az Európai Unió erősödéséhez, helyzetének javulásához vezet.